Simpozij “Novosti u gastroentorologiji” okuplja stručnjake u Mostaru

Stručnjaci iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i BiH okupit će se na petom simpoziju “Novosti u gastroentorologiji” u Hotelu Mostar u petak i subotu. Prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, najavio je na konferenciji za medije da će se otvaranje simpozija zbog velikog zanimanja održati u Hotelu Mepas u petak u 20:30 sati.

“Teme simpozija podijelili smo u četiri područja. U petak će se govoriti o hepatologiji, o onome što je najaktualnije u toj oblasti. Neizbježan je razgovor o hepatitisima. Mi ćemo govoriti o liječenjima hepatitisa B i hepatitisa C. Za ovu bolest se u posljednje vrijeme troši najviše novca pored upalnih bolesti crijeva. Stavili smo poantu na sve ono što je najnovije”, rekao je dr. Bevanda.

U subotu će prva sesija biti na temu upalnih bolesti crijeva, druga o hepatobilijarnim sustavima i bolestima gušterače, a treća o probavnom traktu.

Pored ovih sesija, održat će se i šest satelitskih simpozija. 40 profesora aktivno će sudjelovati i održati 26 predavanja. Očekuje se oko 300 sudionika.