Sindikat MUP-a prosvjedovao pred Vladom HNŽ-a

Sindikat policije Hercegovačko-neretvanske županije održao je u srijedu prosvjednu šetnju ulicama Mostara. Organizirana je kako bi se ukazalo na nepoštivanja odredbi kolektivnih ugovora, odnosno kršenje prava zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a, poručili su iz sindikata.

Stotinjak okupljenih prosvjednika prošetalo je od zgrade MUP-a HNŽ-a do zgrade županijske Vlade. Prosvjedom su htjeli, kako kažu, ukazati na diskriminaciju jer se pravomoćne sudske presude isplaćuju preko reda. Radi se o tužbama zbog neisplaćivanja regresa, toplog obroka i prijevoza koje su podnijeli proračunski korisnici protiv Vlade HNŽ-a.

Sindikat je zahtjeve stavio i na papir. Prosvjedno pismo uputili su u srijedu i županijskom premijeru te resornom ministru.

Predsjednik Sindikata policije u HNŽ-u kazao je i kako u ovom trenutku nedostaje oko 25 posto policijskih službenika. Po njegovom mišljenju, nema nikakvih naznaka da će se taj problem uskoro popraviti, što utječe i na sigurnosnu situaciju u županiji. Istaknuo je i kako su spremni za dogovor s Vladom, a u protivnom će organizirati štrajk.