Sindikat policije u HNŽ-u donio odluku o stupanju u štrajk upozorenja

Ako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ne ispuni uvjete oko imenovanja neovisnog arbitra, vrlo je izvjesno da će Sindikat policije u HNŽ-u u srijedu, 26. travnja organizirati štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju, potvrdio je Feni predsjednik tog sindikata Kemal Đono.

“Važno nam je da se taj proces oko generalnog štrajka ‘otkoči’, a ako se to ne dogodi do srijede, vrlo je izvjesno da idemo u štrajk upozorenja”, kazao je Đono za Fenu dodavši kako je Vladi HNŽ-a potrebno devet mjeseci da imenuje arbitra koji bi trebao odrediti koje poslove policija mora obavljati tijekom generalnog štrajka.

Dodao je kako je sindikat već donio odluku o štrajku upozorenja, no još uvijek nije odredio mjesto i vrijeme održavanja jer čeka da Vlada ispuni svoj dio obveza.

“Do srijede ih čekamo, a budu li nas i dalje ignorirali, idemo u štrajk upozorenja”, ustvrdio je predsjednik Sindikata policije u HNŽ-u napomenuvši kako je vrlo izvjesno da će štrajk započeti u srijedu, 26. travnja i trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Dodao je kako Sindikat policije nakon imenovanja arbitra želi pokrenuti generalni štrajk zbog nepostojanja socijalnog dijaloga te nepoštivanja radnog zakonodavstva i izvršnih sudskih odluka.