SIPA izvršila pretres u Ministarstvu obrane BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, izvršili su pretres računala koji se nalazio u prostorijama Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, s ciljem utvrđivanja sadržaja datoteka koje bi mogle poslužiti kao trag ili dokaz u vezi s kaznenim djelom iz člana 220. stav (3) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta dva optička medija (CD) sa identičnim sadržajem datoteka koje su presnimljene sa računara i hard diska.

Navedene aktivnosti rezultat su provođenja istrage koja se odnosi na postojanje osnova sumnje da su u razdoblju od 22.3.2010. godine do 22.10.2010. godine, bez suglasnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine, donesene dvije odluke i zaključena četiri aneksa na četiri ugovora o prodaji neperspektivnog naoružanja i municije, koja su zaključena 2003. i 2004. godine između entitetskih ministarstava obrane i jednog poduzeća iz Republike Hrvatske.

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici su načinili odgovarajuće izvještaje, koji su zajedno sa prilozima dostavljeni Sudu i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Izvor: Fena