Široki Brijeg protiv Maltežana u prvom pretkolu Europske lige

Široki Brijeg, jedan od tri predstavnika Bosne i Hercegovine u Europskoj ligi, u prvom pretkolu susrest će se s malteškom Birkirkarom. Trećeplasirana momčad Premijer lige BiH nominalno je veliki favorit u ovom dvoboju. Prva utakmica igra se 30. lipnja na Pecari, a uzvrat je sedam dana poslije. Prođe li Široki prvu prepreku, čeka ga ogled s boljim iz dvoboja estonskog Infoneta i škotskog Heartsa.

Sloboda je dobila za protivnika jeruzalemski Beitar, a prva utakmica bit će u Tuzli. Pobjednik Kupa BiH, Radnik iz Bijeljine, krajem lipnja gostovat će u Bugarskoj kod momčadi Beroe Stara Zagora. Potencijalni protivnici Slobode u drugom pretkolu su armenski Banants i ciparska Omonia, a Radnika litavski Atlantas i finski Helsinki.

Protivnike u Europskoj ligi doznali su i klubovi iz Hrvatske. Splitski Hajduk u drugom pretkolu ide na rumunjsku momčad CSMS Iasi. Prva utakmica bi se trebala igrati u Rumunjskoj. Lokomotiva počinje natjecanje u prvom pretkolu s andorskom Santa Colomom. Rijeka će početi kvalifikacije u trećem pretkolu.