Široki Brijeg spreman za proslavu Dana grada i Velike Gospe

Bliži se za Široki Brijeg jedan od najznačajnijih dana kroz godinu – Dan grada, odnosno proslava blagdana Velike Gospe. Na koji način će se obilježiti ovaj, za širokobriježane važan dan, ali što se sve ostvarilo kroz proteklu godinu za medije je govorio gradonačelnik Miro Kraljević. Detalje donosi kolegica Maja Pašalić.

S jučerašnjom konferencijom za medije započeo je i program obilježavanja Dana grada Širokog Brijega. Istoga dana, 15. kolovoza slavi se i blagdan Velike Gospe, zaštitnice župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, samostana, franjevačke provincije i samog Širokog Brijega. Kao i prethodnih, bogat program priprema se i ove godine.

 

Konferencija za medije bila je prilika i za rezime ostvarenih i započetih projekata kroz prošlu godinu. Gradonačelnik Kraljević tako je kao istaknuo kako je vidljiv kontinuitet u razvoju Grada, što se odnosi na projekte komunalne infrastrukture koje se uskoro planiraju završiti. Naglasio je i važnost uređenja lokalnih prometnica. Upravo kao jedan od najvećih problema, prema gradonačelnikovim riječima je nezaposlenost mladih, koju planiraju smanjiti kroz strategiju razvoja.

Kada su u pitanju kulturni i sportski događaji, Široki se zaista ima čime pohvaliti. Sportski rezultati dokazuju da je uistinu sportska sredina. Grad je kao i svake godine pun gostiju iz inozemstva koji će uživati u svemu što je pripremljeno za gradsku proslavu.