Široki gotovo kompletan dočekuje Besekovu Birkirkaru

Predstavnici Širokog Brijega najavili su na konferenciji za medije prvu službenu utakmicu u novoj sezoni, ogled prvog pretkola Europske lige protiv malteške Birkirkare koju vodi hrvatski trener Dražen Besek.

Jure Ivanković i trener Slaven Musa očekuju prolaz u dvije utakmice, ali ne i lagan posao te upozoravaju da je Europsko prvenstvo pokazalo da su iznenađenja uvijek moguća.

“Želimo dobar rezultat u prvoj utakmici. Ne nužno onakav kakav bi nam omogućio miran uzvrat na Malti, ali želim neku prednost za drugu utakmicu. Osim Barića, koji još osjeća posljedice viroze, očekujem da će svi ostali igrači biti spremni za utakmicu”, rekao je Musa.

Široki Brijeg i Birkirkara igrat će na Pecari u četvrtak od 19 sati.

U četvrtak će nastupiti još dva predstavnika Bosne i Hercegovine u Europskoj ligi. Tuzlanska Sloboda dočekuje Beitar Jeruzalem u Zenici od 18 sati, a Radnik iz Bijeljine gostuje u bugarskoj Staroj Zagori kod momčadi Beroe od 19.30 sati.

Dodajmo da je Zrinjski slavio u još jednoj pripremnoj utakmici. Filip Arežina je golom u 75. minuti donio slavlje prvacima BiH protiv vinkovačke Cibalije u Tomislavgradu u utorak. Zrinjski, kojeg je poslije jedne seniorske sezone napustio vratar Goran Karačić, sprema se za prvi susret drugog pretkola Lige prvaka s Legijom iz Varšave koji će se igrati 12. srpnja u Mostaru.