Širokobriješka policija u četiri dana privela osam migranata

U srijedu je u Širokom Brijegu policija privela četvoricu stranih državljana. Jedan od njih, Sirijac, nije imao dokumente. Pretpostavlja se da su stranci pokušali ilegalno prijeći granicu u Republiku Hrvatsku na području Posušja.

U rutinskoj kontroli policija je u Širokom Brijegu na zaobilaznici, Ulici pobijenih franjevaca, zaustavila dva taksija marki BMW i Passat. U njemu su, osim vozača taksija koji su državljani BiH, bila i četiri stranca. Radi se o muškim osobama starosti od 30 do 40 godina. Kazali su policiji kako idu u Posušje. Sve osobe su predane Službi za poslove sa strancima u Ljubuškom, rekao nam je Milan Galić, komesar MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Sirijca koji nije imao dokumente Služba za poslove sa strancima je provela na daljnju istragu. Ostale osobe su imale ispravne dokumente pa su puštene.

U istoj ulici prošle subote se dogodila slična situacija. Širokobriješka policija zaustavila je taksi u kojem su također bila četiri strana državljanina.

Pokušali smo doznati što se dogodilo sa strancima koji nisu imali ispravne dokumente. No, u Službi za poslove sa strancima kazali su nam kako je za izjave nadležan jedino direktor. On nam danas nije bio dostupan.