Širokobriježani dali potporu obitelji Soldo

Simbolično, 5 do 12, na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu u petak je održan mirni prosvjed potpore Mili Soldi i njegovoj obitelji kojim je se i iskazalo nezadovoljstvo policijskom istragom.

Unatoč vremenskim neprilikama, okupilo se više stotina ljudi. 17-godišnji Mile Soldo je prije gotovo 50 dana teško ozlijeđen na rođendanskoj zabavi. Mile još uvijek traži odgovore što se dogodilo te noći jer se zbog amnezije većine događaja ne sjeća, a pronađen je na školskom igralištu u lokvi krvi i s teškim ozljedama glave.

“Rane, fizičke i psihičke, zacijelile su. Zahvaljujem svima na podršci, pogotovo Udruzi ‘Zaboravljeni branitelji'”, izjavio je Soldo za Našu TV.

Udruga “Zaboravljeni branitelji”, koja je organizirala prosvjed, tijekom govora na skupu tražila je ostavke načelnika Policijske uprave Široki Brijeg te odgovornog tužitelja u Tužiteljstvu ŽZH-a. Zatražili su i da se skupu obrati gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, što je on i učinio. Kraljević je u svom govoru, koji je nekoliko puta prekidan zvižducima dijela okupljenih, istaknuo kako dijeli odgovornost i kao roditelj i kao gradonačelnik te je pozvao institucije da odrade svoj posao.

Ravnatelj MUP-a ŽZH prije nekoliko dana osnovao je novi stručni tim koji je preuzeo istragu u ovom slučaju. Milini roditelji su poručili kako će pričekati da im se nadležne institucije obrate do 1. prosinca. U protivnom, obratit će s nadležnim federalnim institucijama.