U Širokom Brijegu održana prezentacija najnovijih dostignuća u oblasti logistike i transporta

Jedna od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija u razvoju informacijskih sustava sa višedesetljetnim iskustvom u radu sa trgovačkim i proizvodnim kompanijama, InfoStudio, i dobitnik niza prestižnih domaćih i međunarodnih priznanja, organizali su u hotelu Park u Širokom Brijegu prezentaciju najnovijih dostignuća u oblasti logistike i transporta.

Ekspertni tim prikazao je na koji su način Cloud, Business Intelligence i Machine Learning inkororporirani u klasične poslovne procese, te na koji način i u kojoj mjeri doprinose uštedama i povećanju efikasnosti. Direktor prodaje tvrtke InfoStudio Bojan Sadiković je istaknuo kako Bosna i Hercegovina ima veliki broj stručnjaka, međutim svjetski trendovi se ne prate.

“Svjetski trendovi kod nas kasne i po dvije godine.Mi se trudimo educirati ljude kako bi informatika trebala biti generator posla. Nažalost, u BiH se informatika još uvijek ne vidi kao investicija nego kao trošak”, istaknuo je Sadiković.

MCI d.o.o. iz Širokog Brijega je u svoj sustav već uvelo ove programe, a to im je izrazito doprinijelo daljem poslovanju.

“Nova programska rješenja na području logistike su trend koji prate mnoga poduzeća sa zapada, pa tako i mi. Pozitivno je to što dobivamo veću produktivnost radnika, svih procesa u logistici kao što je ulaz i izlaz robe, alarmiranje u pojedinim kriznim situacijama. Tržište u Bosni i Hercegovini mora napraviti korak više, međutim taj razvoj nije moguć bez boljih infrastrukturnih rješenja”, istaknuo je Ilija Ćorić, voditelj logistike i distribucije u poduzeću MCI d.o.o iz Širokog Brijega.