Sjajni Čilić odveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa

Nakon što je lakoćom porazio Dmitrija Popka, Marin Čilić jednako uvjerljiv bio je i u trećem danu Davis Cupa protiv prvog kazahstanskog tenisača Mihaila Kukuškina. Odličnom partijom i pobjedom Čilića, Hrvatska je došla do trećeg boda i prošla u polufinale, piše Sportnet.

Protiv Popka, Čilić je krenuo sporije u meč i trebalo mu je vremena da se adaptira. Danas je hrvatski tenisač izašao iznimno motiviran i fantastično spreman. Otpočetka se vidjelo da Kukuškin neće imati puno prostora. Već u drugom gemu, Čilić prilično lako dolazi do 15:40 i oduzima servis Kukuškinu.

Hrvatski tenisač lagano je dobivao svoje servise i onda pri vodstvu 4:1, u šestom gemu, nakon tri break lopte i drugi puta oduzeo servis Kazahstancu. Sigurnim servisom na kraju, Čilić dolazi do slavlja u prvom setu sa 6:1.

Drugi set bio je prava preslika prvog. Već u prvom gemu, Čilić dolazi do breaka i suvereno kreće u osvajanje još jednog seta. U drugom gemu, Kukuškin dolazi do prve break prilike, no Čilić to lako rješava i osvaja gem. Pri vodstvu 3:1, hrvatski tenisač potvrđuje odličnu igru i ponovno dolazi do 15:40. Potpuno slomljen Kazahstanac ne uspijeva obraniti još jedan napad Čilića na svoj servis i hrvatski tenisač vodi 4:1.

Kao što smo i rekli, drugi set bio je preslika prvog te je u sedmom gemu, Čilić s uzastopna tri poena došao do 0:40 i tri break šanse. Odmah je prvu iskoristio i slavio u drugom setu sa 6:1. Ako su prva dva seta bila potvrda kvalitete Čilića i apsolutna dominacija, onda je treći bio šlag na torti.

Ništa Kukuškin nije mogao Čiliću i izgledao je kao da želi što prije napustiti teren. U drugom gemu, Čilić koristi tek četvrtu break priliku i dolazi do novog oduzimanja servisa. Već u sljedećem gemu, Kukuškin ponovno dolazi do break šanse ali niti ovoga puta ne uspijeva oduzeti servis Čiliću.

Kad već neće Kazahstanac, hoće hrvatski tenisač te Čilić potpunom dominacijom dolazi do sedmog breaka i vodstva 4:0. Pri vodstvu 5:0 i na servis Kukuškina, Čilić je imao 0:40 i čak tri meč lopte, no kao da je Kukuškin povukao posljednji atom snage u nadi da ne izgubi sa 6:0 te je uspio obraniti break prilike.

Iako se očekivao lagani završetak meča, hrvatski tenisač malo je zakomplicirao situaciju te je propustio iskoristiti čak četiri meč lopte, istovremeno omogućivši Kukuškinu dvije break prilike. Ipak, Čilić je sačuvao koncentracije te je konačno uspio slaviti sa 6:1 i donijeti Hrvatskoj veliku pobjedu.

Čilić je naprosto dominirao u dva meča protiv Kazahstanaca koji su mu ukupno oduzeli u šest setova svega osam gemova. Danas je bio posebno inspiriran osvojivši čak 100 poena u meču uz odličnih 78% poena na prvom i 61% poena na drugom servisu.

Hrvatska je pobjedom Čilića došla do polufinala Davis kupa. S obzirom na prijašnje susrete, Hrvatska će protiv SAD-a igrati na domaćem terenu od 14. do 16. rujna. Iako se mjesto odigravanja susreta još ne zna, izgledno je kako će zbog kapaciteta to biti arene u Zagrebu, Zadru ili Splitu.

Davis Cup, četvrtfinale, 3. dan:
Marin Čilić (Hrvatska) – Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:1 6:1 6:1

Izvor: Sportnet