Školska godina u HBŽ-u počinje u ponedjeljak

U Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u ponedjeljak je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola o početku nove školske godine koja u svim osnovnim i srednjim školama na području ove županije počinje u ponedjeljak, 4. rujna.

Na kolegiju je zaključeno kako su završene sve pripreme i ispunjeni svi uvjeti za početak nove školske godine uz napomenu kako će Ministarstvo pravodobno izići u javnost sa svim pojedinostima vezanim za početak nove školske godine.

Za sve polaznike prvog razreda osnovne škole bit će osigurani besplatni udžbenici, kao i za učenike u stanju socijalne potrebe od 2. do 4. razreda.

Udžbenici i priručnici koji su odabrani od stručnih aktiva i odobreni od strane Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2016./2017. godinu ostaju u uporabi i za školsku 2017./2018. godinu.

Podsjećamo, nastava po hrvatskom planu počinje istog dana i u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji.