Slavlje pobjede Hrvatske proteklo bez izgreda

Osim manjih prekršaja, slavlje pobjede hrvatske nogometne reprezentacije protiv Španjolske na Europskom prvenstvu u Hercegovini je prošlo bez izgreda koji su se znali događati, pogotovo u Mostaru. U Mostaru je organizirano javno praćenje utakmice u fan-zoni kod stadiona Zrinjskog. U Posušju je na središnjem trgu praćenje utakmice imalo humanitarni karakter jer su prikupljana novčana sredstva za pomoć obitelji Petričušić, a i Čapljina je organizirala javno gledanje dvoboja Eura.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izvijestilo je da su registrirana dva remećenja javnog reda i mira u Mostaru te po jedan na području Konjica i Čitluka. Kako je rekao Dalibor Drlje, savjetnik ministra za policiju HNŽ-a, te prijave nisu bile povezane s praćenjem utakmice. Nije zabilježen nijedan incident vezan za dvoboj Eura na području ove županije, naglasio je.

Na ulicama brojnih hercegovačkih sredina slavilo se uz pjesmu, pirotehnička sredstva te povorkama automobila nakon što su Vatreni u utorak srušili aktualne europske prvake i izborili prvo mjesto u skupini.