Sloboda platila Mujkiću, igra protiv Željezničara

Otklonjen je strah da zbog suspenzije Sloboda u šestom kolu Lige za prvaka Premijer lige BiH neće moći igrati utakmicu protiv Željezničara.

Razlog je bio dug prema bivšem vrataru i kapetanu Denisu Mujkiću od 28.000 KM zbog kojeg su Mujkićevi odvjetnici zatražili intervenciju Nogometnog saveza BiH.

Odlukom Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza BiH, Slobodi je naređeno da prije iduće utakmice dostavi dokaz o uplati duga Mujkiću ili će biti suspendirana i neće moći igrati protiv Željezničara.

Iako su iz Slobode osporavali taj dug, novac je ipak isplaćen, a u NSBiH dostavljen je dokaz o uplati. Tako da će tuzlanski “Crveno-crni“ normalno dočekati Željezničar u subotu u derbiju kola.

Upravni odbor Slobode na klupskoj službenoj stranici objelodanio je sve izmirene dugove u ovoj godini te izvijestio da je uplaćena prva tranša od oko 23.000 KM po sporazumu o izmirenju ranijih dugova Poreznoj upravi (oko 2,8 milijuna KM).

Dug Poreznoj upravi uplaćivat će se iz mjesečne tranše koju Slobodi uplaćuje Grad Tuzla od 50.000 KM, a izmirenje poreznog duga dogovoreno je na razdoblje od deset godina, rečeno je Feni.