Snijeg uzrokovao prometne poteškoće diljem BiH

Nagli pad temperature u srijedu je sa sobom u BiH donio proljetni snijeg i brojne poteškoće u prometu. U Hercegovini je zabilježeno više prometnih nesreća, a Auto-moto savez BiH upozorava vozače da voze opreznije, a pogotovo vozače teretnih vozila da ne kreću na put bez zimske opreme iako ona zakonski nije obvezna od 15. travnja.

“Otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BiH. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm, a na putnom pravcu Glamoč – Mlinište i više od 5 cm. Na ovom području dodatne poteškoće vozačima uzrokuje jak vjetar koji stvara snježne nanose”, navodi se u priopćenju BiHAMS-a te se dodaje:

“Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., apeliramo na vozače da na put ne kreću bez iste. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila sa prikolicom i šlepere. Prilagodite vožnju trenutnom stanju i uvjetima na putu. Upozoravamo i na dosta slomljenog drveća koje je pod težinom snijega palo na kolnik, kao i na odrone kamenja na kolnik.”

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.