SNSD bez podrške SDS-a za smjenu Vijeća ministara

“Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije u parlamentarnu proceduru uvrstio zahtjev Kluba SNSD-a za smjenu Vijeća ministara BiH”, rekao je u srijedu na konferenciji za medije u Sarajevu zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić.

“Stigao nam je dokument koji u sebi ima šest potpisa članova Kluba SNSD-a i pored toga su napisali sedam imena članova Kluba SDS-a koji, svakako nitko od nas, nije potpisao jer radi se o čistom politikanstvu. Ako žele napraviti nešto konkretno, a pozivaju se da su za smjenu Vijeća ministara zato što su preglasani ministri iz Republike Srpske, pozivam ih da na sjednici u četvrtak zajedno oborimo zakone koji su na takav način uvršteni u parlamentarnu proceduru”, dodao je Bosić.

Poslije inicijative svoga čelnika Milorada Dodika, SNSD je pozvao oporbu iz RS-a da zajednički izglasuju smjenu Vijeća ministara nakon što su srpski ministri 6. travnja izišli u javnost s tvrdnjama da tadašnja izvanredna telefonska sjednica nije održana u skladu sa zakonima.

Vijeće ministara u Parlamentarnu skupštinu je, uz protivljenje srpskih ministara, poslalo izmjene Zakona o trošarinama BiH po kojima bi se one povećale za 15 feninga po litru. Dom naroda je usvojio izmjene, a u četvrtak će o tome odlučivati Zastupnički dom.