ŠPK Zrinjski organizator Državnog prvenstva u modernim plesovima BiH

16. i 17.06.2018. rekordnih 1000 natjecatelja iz plesnih klubova širom Bosne i Hercegovine dolazi u Mostar koji nakratko postaje prijestolnica plesa za sve one koji žele biti najbolji te na temelju ostvarenih rezultata plasirati se na svjetska natjecanja.

U organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini te tehničkog realizatora Športskog plesnog kluba Zrinjski, održat će se Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima 2018. Prvenstvo će se odvijati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, a organizatori ne kriju oduševljenje što su prvi put upravo oni odabrani da dovedu najbolje od plesne scene Bosne i Hercegovine u Mostar i organiziraju ovu veliku manifestaciju.

U subotu će se odvijati Performing Arts plesne discipline, dok je nedjelja rezervirana za Street plesove i plesove u paru.

Državno prvenstvo je ujedno i kvalifikacija za odlazak na Europsko i Svjetsko prvenstvo, a Savez modernih plesova BiH (SMPuBiH) se može pohvaliti sada već brojnim medaljama osvojenim na tim natjecanjima te plesačima koji iz godine u godinu osvajaju uspješne nagrade poput onih da su izabrani za najuspješnije sportaše Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Ples je zahvaljujući predstavnicima ovog saveza postao ozbiljan konkurent mnogim sportovima. SMPuBiH dio je najveće svjetske organizacije, International Dance Organization (IDO), po čijim se pravilima odvija prvenstvo, a vrhunske plesne koreografije, tehniku, vještine i kreativnost ocjenjivat će međunarodni IDO suci.

Svečano otvorenje natjecanja održat će se u subotu, 16.06.2018. u 18 sati, kad će se publici obratiti predstavnici institucija iz Grada Mostara, a nakon toga slijedi poslastica večeri – finale juniorskih i odraslih kategorija u Performing Arts disciplinama koje preporučujemo svim ljubiteljima plesne umjetnosti.