Sve je spremno za klapski spektakl u Posušju

Festival klapske pisme Posušje 2017. održat će se 5. i 6. kolovoza, s početkom u 20:30 sati, na Trgu hrvatskih branitelja uz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će 24 klape iz BiH i Hrvatske.

U subotu, 5. kolovoza u konkurenciji muških klapa nastupiti će osam klapa, među kojima su tri klape koje su bile u završnoj večeri 51. FDK u Omišu – Bunari iz Vodica, Bošket iz Zagreba te Krunik iz Kučina. Upravo su Bunari nagrađeni srebrnim štitom od strane stručnog žirija. Također na posušku binu popeti će se još klape Sv. Mihovil Proložac, Okrug iz Okruga Donjeg, Herceg iz Čitluka te posuške klape Zvizdan i Grga.

Nedjelja, 6. kolovoza je rezervirana za ženske i mješovite klape u čijoj konkurenciji će nastupiti ukupno šesnaest klapa.

U ženskoj konkurenciji su svakako najzvučnije Orca (Split) – slavodobitnik Omiša te Ankora (Split) koja osvojila drugo mjesto od strane stručnog žirija i prvu nagradu publike. Još će nastupiti Stivanja (Trogir), Kolura (split), Bura (Mostar), Ventula (Split), Zvizdan (Posušje), Salona (Solin), Kandelora (Zemunik), Uzorita (Sukošan) i Besida (Klis).

Kao i prošlih godine Festivalski odbor je za revijalni dio osigurao prave poslastice – Meri Cetinić i klapu Šufit. Meri Cetinić ne treba previše predstavljati. Njene pjesme rado slušamo i u njima uživamo već godinama. Nastupiti će u duetu sa kćerkom Ivanom Burić.