Sve spremno za VI. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju “Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

Konferencija “Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove” počinje u srijedu, 24.10.2018. i trajat će dva dana u Mostaru. Iz tvrtke organizatora Sfera d.o.o. ističu da je zainteresiranost i ovog puta premašila očekivanja te se nadaju da će konferencija rezultirati odličnim uspjehom. Pored interaktivnih predavanja, dijaloga i debate, gosti će moći posjetiti štandove tvrtki koje su sponzori i parnteri.

Inače, sponzori konferencije su tvrtke Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije su Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff te Nexe crijep.

U sklopu konferencije govorit će se o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sistema izrade krovova, suvremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sustavima, sigurnosnim sustavima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti te zakonodavstvu i propisima.

Sudionici će uživati u predavanjima nekih od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Tomislav Ćurković, Arhitektonski studio “Dva arhitekta” Zagreb; Krsto Radovanović, ModeLart arhitekti studio za prostorni dizajn Novi Sad; Dujmo Žižić, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Split; Nihad Harbaš, Tehnički ekspert za WB GEFF; Amira Salihbegović, Arhitektonski fakultet Sarajevo; Jasmina Katica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja FBiH; Maja popovac, Građevinski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar; Miron Ibrahimpašić, IN/OUT Arhitektonski studio d.o.o.; i Merima Šahinagić Isović, Građevinski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar.

Konferenciju će svečano otvoriti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a pored njega prisutnima će se obratiti i rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar dr. sc. Elvir Zlomušica, kao i savjetnica federalne ministrice obrazovanje i znanosti Sanela Kuko.

Organizatori navode da se u organizaciji svake konferencije trude ponuditi nešto novo. Tako će ovog puta u sklopu programa biti predstavljeni prvi B2B susreti na kojima će sudjelovati svi izglagači konferencije. Cilj organiziranja susreta je da se sudionicima osigura ambijent za kvalitetno održavanje poslovnih sastanaka, razgovora i prezentacija, a sve radi unaprjeđenja poslovanja.

Konferencija je regionalnog karaktera, a cilj je okupiti stručnjake i znanostvenike te im ponuditi mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva te uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a ako se niste stigli prijaviti online, svakako posjetite Tehnološki park Intera 24. i 25.10. i uživajte u programu. Cjelokupni program pogledajte na linku http://sfera.ba/2018/program/.