Stipanović za olimpijsko zlato, košarkaši za četvrtfinale

Tonči Stipanović u ponedjeljak će oko vrata imati prvu hrvatsku jedriličarsku medalju s Olimpijskih igara. Pitanje je samo hoće li ona biti zlatnog ili srebrnog sjaja. U klasi Laser u posljednjem plovu Stipanović će braniti prvu poziciju i ima dobre izglede da je zadrži. Plov počinje u 19 sati.

Božo Starčević, jedini hrvatski hrvač u Rio de Janeiru, nije uspio osvojiti brončanu medalju. U borbi za treće mjesto kategorije do 75 kg izgubio je 4:6 od Korejca Kim Hyeon-wooa, olimpijskog pobjednika iz Londona u kategoriji do 66 kg.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija iznenađujućim je porazom od Francuske 8:9 u nedjelju zauzela drugu poziciju u svojoj skupini te će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila kojeg vodi Ratko Rudić, koji je Hrvatsku prije četiri godine vodio do olimpijskog zlata.

Posljednje utakmice u svojim skupinama igraju u ponedjeljak hrvatski košarkaši i rukometaši. Momčad Aleksandra Petrovića porazom od Nigerije zakomplicirala je svoju situaciju te će mjesto u četvrtfinalu tražiti protiv aktualnog europskog doprvaka Litve koja je već izborila prolaz među osam najboljih. Utakmica počinje u 3.30 sati, a Hrvatska može proći i u slučaju poraza. Ako zauzme četvrto mjesto, u četvrtfinalu bi išla na SAD.

Rukometaši su već izborili četvrtfinale, a malo prije 1 sat počet će svoj ogled s Tunisom.

Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska, Sandra Perković, u ponedjeljak će početi obranu naslova nastupom u kvalifikacijama.