Za studente iz ŽZH-a smještaj u SC-u Mostar poskupio na 345 KM

Studentski centar Mostar podigao je cijene smještaja za studente Sveučilišta u Mostaru koji dolaze iz Županije Zapadnohercegovačke zbog duga u iznosu od 370.000 KM. Oni će od 1. rujna 2017. plaćati puni iznos mjesečnog boravka i ishrane u iznosu od 345 KM.

”Jako nam je žao što su studenti i njihove obitelji žrtve ovog problema, ali uprava Centra iscrpila je sve komunikacijske kanale, zakonske mjere pa i dobru volju kako bi naplatili ono što je ova županija dužna svojim studentima”, izjavila je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar, te je dodala da su čak i sami studenti u svibnju potpisali peticiju sa zahtjevom prema ŽZH i tražili svoja prava međutim ni tu nije bilo odgovora.

Iz Studentskog centra Mostar navode da su uveliko blokirani u svom radu i širenju usluga zbog neplaćanja subvencije od strane ŽZH koja već tri do četiri godine, kako navode iz SC Mostar, stvara velika dugovanja, a koji su od ove godine akumulirali gdje su u posljednjoj akademskoj uplatili subvenciju za samo jedan mjesec i to prosinac 2016.

Županija Zapadnohercegovačka najbrojnija je među studentima u centru i kako ističe glasnogovornica SC Mostar Glibić i daljnje poslovanje gomilanjem duga ove županije Studentskom centru Mostar nemoguće je funkcionirati dalje.

”Ovim putem želim u ime Centra uputiti ispriku studentima ove županije, posebno studentima sa socijalnim statusom i studentima bez jednog ili oba roditelja”, kaže glasnogovornica Glibić.

Izvor: Bljesak.info