Sud odbacio optužnicu protiv Modrića za lažno svjedočenje na suđenju Mamiću

Luka Modrić neće odgovarati i biti procesuiran za kazneno djelo davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću, prenosi Index.

Postupak protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije obustavljen je na zagrebačkom Županijskom sudu, doznaje Jutarnji list.

U rujnu ove godine Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo je optužnicu protiv Modrića, a tužiteljstvo se žalilo. Međutim, sad je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda. Protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe.

Modrića se teretilo da je 13. lipnja prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima za izvlačenje novca iz Dinama svjesno neistinito govorio o aneksima ugovora kojima se regulira podjela odštete od transfera u omjeru 50-50 između njega i kluba.

Tužiteljstvo je smatralo da je Modrić govorio neistinu jer je znao da je spomenuti aneks potpisao tek nakon odlaska iz Dinama, kad je već igrao u Tottenhamu. Modrić je to i potvrdio na ispitivanju u USKOK-u, ali je promijenio iskaz na suđenju.

Sud nije povjerovao Modriću pa je osudio Mamića na šest i pol godina.