Suradnja BiH i Republike Hrvatske kroz EU fondove

Centar za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Vlade Republike Hrvatske, organizira tromjesečni ciklus predavanja i radionica “Mogućnosti suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz programe Europske teritorijalne suradnje”.

Dio je to aktivnosti u okviru programa prijenosa specifičnih znanja i iskustava hrvatskog pretpristupnog procesa EU, provedbom razvojnih projekata i jačanjem kapaciteta za euroatlantske integracije.

Prvi ciklus predavanja održan je 7. ožujka, u kampusu Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 10 sati.

Predavanja su održali stručni predavači iz Ministarstva za regionalni razvoj i fondove Europske unije Republike Hrvatske (MRRFEU), Agencije za regionalni razvoj RH (ARRRH) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (SDUHRH).

Program obuhvaća teme prezentacija o teritorijalnoj suradnji s fokusom na programe u kojima sudjeluje BiH (MRRFEU), Trilateralni program (ARR) i Partner search forum.

Predavanja su namijenjena predstavnicima županijskih institucija, državne uprave, jedinica lokalne i područne samouprave i poduzeća u njihovom vlasništvu te predstavnicima sveučilišnih jedinica. Ova radionica je treća u nizu. Prethodne dvije održane su u Posušju i Orašju.