Šustar u Čitluku: “Moramo biti povezaniji”

Predrag Šustar, hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta, u četvrtak je počeo dvodnevni posjet Hercegovini. U Čitluku se između ostalog sastao i s tamošnjim načelnikom Ivom Jerkićem. Posjetili su Srednju školu dr. fra Slavka Barbarića i složili se da je potrebno poboljšati razmjenu iskustava o obrazovnom sustavu.

“Uskoro počinje nova školska godina, a BiH i Hrvatska mogu mnogo naučiti u razmjeni iskustava. U Hrvatskoj je u tijeku reforma obrazovnog sustava. U njoj su zastupljene sve hrvatske institucije i ja ću inzistirati da i u tom dijelu budemo povezaniji. Nama je iznimno dragocjeno iskustvo iz BiH s devetogodišnjom školom. Želimo čuti dobre i loše strane tog sustava, ali želimo i uključiti ovdašnje aktere. To će biti temelj suradnje, a poslije toga slijedi rad na infrastrukturi, poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom i sl.”, rekao je Šustar.

“Razgovarali smo o školstvu, točnije o školskoj infrastrukturi. Ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska vlada dijelom financirala izgradnju Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, a očekujemo podršku i u budućem razdoblju kad je riječ o izgradnji objekata u Čitluku”, istaknuo je načelnik Jerkić.

Prema službenom protokolu, Šustar će posjetiti župu Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek i župu sv. Jakova apostola – Međugorje, a u petak Mostarski zvonik mira te Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru.