Sutra se u HNK Mostar održava premijera predstave “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja stigla je i u Mostar i to kao predstava u HNK Mostar. Ova velika, zahtjevna i skupa predstava ujedno bi trebala biti i vrhunac kazališne sezone. Uz jedan od najboljih hrvatskih dramskih tekstova i vrhunsku glumačku ekipu na kazališnim daskama premijera predstava obećaje puno.

Pod redateljskom palicom hrvatskog redatelja Ivana Lea Leme, uz tim suradnika, ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, spreman je za premijernu izvedbu, sutra u 20h.

“Cijela priča prati kako se ideali komunizma u poraću iza Drugog svjetskog rata prevode u ideološke naivnosti, u selo u koje dolaze kultura i prosvjeta” rekao je Ivan Leo Lemo, redatelj predstave.

Veličina i poseban značaj ove predstave je u činjenici kako se radi o jednom od najboljih hrvatskih dramskih tekstova, autora Ive Brešana. Prema riječima Ivana Lea Leme, ovo je prvi Brešanov komad koji se radi u regiji, nakon njegove smrti.

Predstava ili tzv. mostarski Hamlet igrat će se na sceni ispunjenoj bačvama različitih veličina, prostor zapravo sugerira jednu veliku krčmu na otvorenom.