Sveučilište u Mostaru održava promidžbu fakulteta u Širokom Brijegu

Pred maturantima srednjih škola životna je odluka. Što dalje? Većina njih iz Hercegovine odlučuje se nastaviti svoje školovanje, i to uglavnom u Mostaru. Tim povodom Mostarsko sveučilište maturantima iz Širokog Brijega ovoga tjedna predstavlja svoje fakultete. Danas su se imali priliku upoznati s Filozofskim fakultetom.

Novinarstvo, logopedija, psihologija i jezici samo su neki od 18 studija koji se mogu upisati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Specifičnost ovog fakulteta u odnosu na druge je kombinacija studija, odnosno dvopredmetnost.

“Mi na Filozofskom fakultetu trudimo se njegovati i isticati dvopredmetnost jer je isključivo u interesu studenta i jer završenom kombinacijom dvopredmetnog studija student stječe dva akademska zvanja”, rekla je Luciana Boban, pročelnica Studija latinskog jezika i voditeljica Ureda za odiguranje kvalitete Filozofskog fakulteta.

Odluka o upisu na studij od velikog je značaja za buduće studente, ali i širu zajednicu. Stoga je bitno dobro razmisliti i proučiti sve opcije, odnosno što je ono čim bi se zapravo htjeli baviti u budućnosti. Promidžbe fakulteta često maturantima daju odgovore na ta pitanja.

Ove godine promiždba Mostarskog sveučilišta prvi put je organizirana i u Širokom Brijegu.

U iduća tri dana širokobriješkim maturantima predstavit će se Ekonomski, Građevinski, Fakultet strojarstva i računarstva, Medicinski, Fakultet zdravstvenih studija te Agronomsko-prehrambeno i tehnološki fakultet.