U tijeku pripreme za treću Stolačku tarču

Treće izdanje srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča održat će se 19. i 20. svibnja, a pripreme za jedini sajam s tematikom srednjeg vijeka u Bosni i Hercegovini u punom su jeku, priopćili su organizatori.

Stari grad Vidoški, koji će biti poprište viteških borbi i predstava, čisti se te se priprema prirodna pozornica za održavanje sajma. Ovogodišnja Tarča imat će do sada najveći broj sudionika, više od 90, iz Stoca, Klisa, Koprivnice, Zagreba, Orahovice, Konjščine, Šibenika, Vrane, Paga, Knina te Jesenica u Sloveniji. Svoj bogati program i iskustvo na najbolji način će uprizoriti ovih 12 viteških skupina, najavili su organizatori.

Srednjovjekovna tamnica bit će smještena u obnovljenoj kuli na Starom gradu te će posjetitelji moći vidjeti kako su izgledala mučenja i tamničenja sredinom 15. stoljeća. Iluzionisti Makovog teatra predstavit će svijet čarobnjaštva za najmlađe, dok će viteška skupina Aureusa Unicornisa održati radionicu mačevanja.

Sve će biti upotpunjeno pucnjevima starih topova iznad stolačke doline. Tu je još i mnoštvo programa za sve uzraste, a u podnožju Starog grada bit će otvoren i sajam starih zanata.

Program počinje u petak, 19. svibnja u 16 sati mimohodom viteških skupina iz centra Stoca do vrha Vidoškog grada gdje će se odvijati i glavnina događaja.