Tino Radanović slavodobitnik Sinjske alke

Skupivši sedam punata, Tino Radanović postao je slavodobitnik 301. Sinjske alke. U prvoj trci pogodio je dva punta, u drugoj je pogodio “sridu”, a u trećoj u dva punta.

Natjecanje 17 alkara, članova Viteškog alkarskog društva iz Sinja, održano je pred nekoliko tisuća gledatelja pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je bila dio državnog vrha koji je nazočio manifestaciji.

U Sinju su bili još premijer Tihomir Orešković, predsjednik Sabora Željko Reiner, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, vojni ordinarij Jure Bogdan, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsen Bauk, članovi diplomatskog zbora i dio ministara iz tehničke Vlade.

Sinjska alka održava se svake prve nedjelje u kolovozu u sjećanje na vitezove koji su branili Sinj od osmanskog osvajanja. Alka je 1979. proglašena pokretnim spomenikom kulture najviše kategorije, a 2010. upisana je na Unescov popis nematerijalne svjetske baštine.