Tisuće hodočasnika na 35. godišnjici Gospinih ukazanja

Na 35. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju u malo hercegovačko mjesto došlo je tisuće hodočasnika iz BiH, Hrvatske i drugih krajeva svijeta. Središnja sveta misa služit će se u 19 sati, a predvodit će je u koncelebraciji mnoštva domaćih i inozemnih svećenika fra Branko Radoš, voditelj Katoličke misije u Luzernu. Program se u 22 sata nastavlja cjelonoćnim klanjanjem.

Fra Bože Milić, župni upravitelj župe sv. Mihovila Arkanđela, Drinovci, predvodio je svetu misu na uočnicu u petak u koncelebraciji 181 svećenika na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. na mjestu Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Prema riječima vidioca, ukazala se u liku mlade žene s djetetom u naručju. Šestero vidioca, koji su tada bili djeca, ponovno su vidjeli Gospu 25. lipnja i od tada se na taj datum obilježava njezino ukazanje. Vidioci kažu da i danas primaju Gospine poruke o miru, vjeri, molitvi, ljubavi, obraćenju i postu.

Vatikan je priznao Međugorje kao mjesto molitve, ali još ne i kao mjesto u kojem se događaju natprirodne pojave. Međutim, hodočasnici iz cijelog svijeta 35 godina pohode Međugorje. Do sada ih je, prema podacima Župnog ureda Međugorje, oko 50 milijuna posjetilo ovo marijansko svetište.