Tko otpada za Munchen? Saznat ćemo danas!

Velika je gužva na pozicijama pivota i lijevog vanjskog. Neki su već sigurni, a konačnu odluku Lino Červar će priopćiti na današnjoj konferenciji za tisak, prenosi Sport klub.

Izbornik je redom precrtavao igrače nakon svake faze priprema koje su započele još u predbožićnom okupljanju u Zagrebu. Nakon kraćih stanki, otišlo se na posljednju fazu brušenja forme, na Croatia Cup gdje su odigrane utakmice protiv Crne Gore i Italije. Ostalo je 19 imena, a na konačnu listu za Svjetsko prvenstvo može stati tek 16 igrača. Jasno, igrači se mogu rotirati i za vrijeme natjecanja, ali samo pod određenim uvjetima.

Lino Červar dakle, Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) u tijeku utorka mora prikazati koga točno vodi na Mundijal. Moguće je jasno, da će s reprezentacijom u stožeru biti i jedan-dva igrača više, za nedaj Bože, ako budu zatrebali zbog eventualnih ozljeda.

Zasad su sigurna dva vratara. Nakon što je otpao Filip Ivić, hrvatska će vrata, barem u početnoj fazi natjecanja braniti Ivan Stevanović i Marin Šego. Također, na krilima više nema dvojbi. Lijevu stranu zatvorit će Manuel Štrlek i David Mandić, dok će na desnoj igrati Zlatko Horvat i Ivan Vida.

S pozicijom desnog, odnosno srednjeg vanjskog, na kojima su Luka Stepančić i Jakov Vranković, odnosno Luka Cindrić i Igor Karačić prestaju pozicije koje imaju sigurna dva putnika za sljedeće veliko natjecanje.

Jer, prava je gužva na lijevom vanjskom, s kojeg obično jedno mjesto otpadne na obrambenog specijalista. Tko će se priključiti Domagoju Duvnjaku, nije poznato. Prilika postoji za Ivana Sliškovića, Halila Jaganjca, Alena Blaževića te Damira Bičanića koji se posljednji priključio Kaubojima uz naknadni izbornikov poziv.

Na mjestu kružnog napadača također konkuriraju četvorica rukometaša – Željko Musa, Leon Šušnja, Krešo Kozina i Marin Šipić.

Konačna će odluka biti poznata u utorak poslijepodne nakon konferencije za novinare.