“Tko je ubio Zvonka Bušića?”

I u danima kada je Zvonko Bušić slobodno hodao Hrvatskom, a pogotovo nakon smrti rijetki su oni koji su imali želju i volju dublje ući u njegovu fascinantnu životnu priču prožetu dramom, emocijama i posvećenošću. Novinar Tihomir Dujmović prepoznao je rijetki idealizam koji je krasio supružnike Bušić. Knjiga, pa onda i predstava koja je nastala na tom temelju bili su ovaj tjedan u Mostaru gdje smo s autorom porazgovarali o motivima i manje poznatim detaljima života Zvonke Bušića.

Predstava, kao i knjiga ima za cilj progovoriti o istini koja je toliko puta izokretana u hrvatskim medijima. Zvonku je utjelovio glumac Robert Kurbaša dok lik Julienne Bušić igraju Ana Vilenica i Lucija Dujmović. Posebno se želi izbrisati naziv “terorist” koji je puno puta upotrijebljen protiv Zvonke.

Knjiga uz sve činjenice ostavlja čitatelju na prosudbu koja je bila uloga i motiv Zvonke Bušića, čovjeka koji se prema riječima autora inficirao s ljubavlju prema Hrvatskoj koja ga je držala sve do posljednjeg daha.