Tomislavgradu milijun eura za “Kulturnu rutu bećarca i gange”

Tomislavgrad je dobio milijun eura za realizaciju projekta “Kulturna ruta bećarca i gange”. Rezultat je to suradnje ove općine s Gradom Pleternicom u Hrvatskoj.

Milijun eura Tomislavgrad će iskoristiti kako bi brendiranjem gange postao kulturno-turistička atrakcija.

“Sredstva će biti uložena u Trg gange i gusala, koji će biti na lokaciji iza zgrade Kulturno-informativnog centra. Samim time bit će obnovljena i fasada KIC-a, kao i svi sadržaji koji su vezani za to. Općinsko vijeće Tomislavgrada, u skladu sa svojim ovlastima, izdat će sve potrebne dozvole i napraviti sve kako bi se provedba projekta odvijala u najboljem mogućem redu”, rekao je Tomislav Krstanović, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada.

Za nositelja projekta Općina Tomislavgrad izabrala je Grad Pleternicu, kako kaže načelnik Ivan Vukadin, zbog velike uspješnosti u dobivanju sredstava iz Europske unije. Vukadin je najavio nastavak prekogranične suradnje.

Krstanović je dodao da ovo nije jedini projekt koji će se realizirati u sklopu prekogranične suradnje i IPA fondova, nego postoje naznake da bi mogli neki drugi projekti mogli biti realizirani na području Tomislavgrada.

Za aktivnosti projekta “Kulturna ruta bećarca i gange” Pleternica je dobila 1,35 milijuna eura. Provedba će trajati dvije godine i četiri mjeseca.