TRADE: Ivica Zubac više nije član Lakersa!

Ivica Zubac, u posljednjem satu prijelaznog roka, napustio je Los Angeles Lakerse. Međutim, neće putovati predaleko, prenosi Sport klub.

Ivica Zubac dvije i pol godine proveo je u Los Angeles Lakersima, protekla dva mjeseca počeo se sve više isticati, čak je i preuzeo ulogu startera na poziciji centra.

Međutim, Magic Johnson na hrvatskog centra nije dugoročno računao, Zubac se spominjao u mogućoj razmjeni za Anthonyja Davisa, no obzirom da je taj dogovor pao u drugi plan, Johnson je odlučio 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca transferirati u Clipperse. Sa Zupcem adresu mijenja Michael Beasley dok će u Lakerse prijeći Mike Muscala koji je u srijedu stigao u Clippse u razmjeni za Tobiasa Harrisa.

Razlog tradea što se Lakersa tiče jest otvaranje mjesta na rosteru koje bi mogao popuniti Carmelo Anthony, naravno kada za to dođe vrijeme. Zubac je ove sezone prosječno postizao 8.5 poena uz 4.9 skokova, a nedavno je odigrao utakmicu karijere kada je Phoenixu utrpao 24 poena uz 16 skokova.

Obzirom kako su se Clippersi odrekli Bobana Marjanovića (Sixers), a upravo su otpustili Marcina Gortata uopće nema sumnje kako će Zubac biti starter u momčadi Doca Riversa koja je transferom Harrisa u Philadelphiju donijela odluku kako im se jednostavno ne isplati igrati doigravanje obzirom na velike ambicije koje imaju u ljetnom prijelaznom roku. Zupcu inače ugovor ističe na ljeto.

Inače, Clippersi su odradili još jedan posao, Avery Bradley seli u Memphis za Garretta Templea i JaMychala Greena.