Trebižat okupio muške i ženske klape iz tri zemlje

IX. međunarodni susret klapa “Trebižat 2016.” održan je u četvrtak u ovom čapljinskom mjestu, u tamošnjem Domu kulture, u organizaciji HKUD-a “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina.

Ovogodišnja svečanost okupila je muške i ženske sastave iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Osim domaće Klape Trebižat, nastupili su još klape Lira (Trebižat), Signum (Čapljina), Ar’ja (Mostar), Bura (Mostar), Zvizdan (Posušje), Bratovština (Gorica-Sovići), Alata (Podgorica), Assa Voce (Podgorica) i Nava (Orebić), a poseban gost večeri bila je Muška klapa “Contra” iz Splita.

“S obzirom da imamo dvije klape u Čapljini, na poticaj publike prije devet godina počeli smo organizirati ove susrete, a sudeći i po večerašnjem posjetu, interesa i dalje ima”, izjavio je za Našu TV Miro Brajković, član organizacijskog odbora susreta klapa.

“Posljednjih osam godina redovni smo gosti u Trebižatu i to nam je posebno zadovoljstvo. S domaćom klapom smo razvili prijateljske, pobratimske odnose. Kao što se oni raduju nama pri dolasku u Trebižat, mi ih rado dočekujemo u Crnoj Gori, rekao je u razgovoru za Našu TV Ilija Dapčević iz Klape Assa Voce.

Svečanost je organizirana pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Vijeća ministara BiH i Ureda načelnika općine Čapljina Smiljana Vidića.