Treninzi o zagovaranju smanjenja faktora rizika za zdravlje 13. i 14. rujna

Napredni treninzi o zagovaranju smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva i uvođenju zdravih životnih stilova u lokalnu zajednicu, održat će se 13. i 14. rujna u Hotelu “Mostar” u Mostaru.

Na treninzima će sudjelovati relevantni predstavnici javnih institucija i stručnjaci iz oblasti obrazovanja i zdravstva, kao i predstavnici nevladinih organizacija i medija iz Mostara.

“Treninzi će omogućiti da sudionici unaprijede znanje iz oblasti javnog zdravlja, socijalnih determinanti zdravlja, javnih politika i zakona, a što će biti osnova za usvajanje osnovnog znanja i vještina u zagovaranju. Kao ključni problemi iz oblasti zdravlja i zdravih životnih stilova u ovim zajednicama navode se upotreba duhana, duhanskih proizvoda, nargile i alkohola na mjestima gdje borave djeca i mladi, nezdrava ishrana djece i mladih i smanjena fizička aktivnost”, priopćeno je iz Asocijacije XY.

Spomenuti trening će se održati i u Zenici 11. i 12. rujna.

Treninzi su organizirani u okviru Projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva u Bosni i Hercegovini – Stub Zagovaranje, kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje, Asocijacija XY i agencija Boram, u partnerstvu sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom zdravstva.