Tri Mandžukićeva gola u uvjerljivom slavlju protiv Kosova

Hrvatska nogometna reprezentacija lako se obračunala s Kosovom u Skadru u susretu drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Mario Mandžukić postigao je prva tri gola u pobjedi 6:0.

Napadač Juventusa prekinuo je tako 16-mjesečni golgeterski post u dresu reprezentacije. Postigao je prva tri gola na utakmici, i to sva tri do 35. minute.

Matej Mitrović, Ivan Perišić i Nikola Kalinić dovršili su posao u drugom dijelu utakmice.

Izbornik Ante Čačić u ovoj utakmici nije mogao računati na Luku Modrića, Ivana Rakitića, Marka Pjacu i Dejana Lovrena, no Hrvatska je bila prejaka za jednu od najmlađih europskih reprezentacija.

U Skupini I Turska i Ukrajina su odigrali 2:2, dok je Island svladao Finsku 3:2. Hrvatska predvodi skupinu s četiri boda, koliko ima i Island. Turska i Ukrajina imaju po dva boda, a Finska i Kosovo po jedan.

Hrvatska će u trećem kolu u nedjelju gostovati kod Finske u Tampereu (18 sati).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je na početku kvalifikacija pobijedila Estoniju 5:0, ima puno teži zadatak u drugom kolu Skupine H. U petak u 20:45 sati gostuje u Bruxellesu. Belgija također ima tri boda. Mehmed Baždarević ima na raspolaganju cjelokupni kadar te najavljuje pokušaj pobjede.