Tri prednosti uvođenja softverskog rješenja u kompaniju

Prednosti digitalne transformacije možemo iskoristiti za unaprjeđenje poslovanja, ubrzanje poslovnih procesa i poboljšanje efikasnosti zaposlenika, a sve oslanjajući se na softverske alate. Tehnologija može podržati vaše poslovanje i služiti vašim poslovnim ciljevima na najbolji način. Odabirom pravog softverskog rješenja možemo očekivati brojne prednosti od kojih ćemo izdvojiti tri najvažnije:

Poboljšano upravljanje poslovanjem

Upotrebom softverskih rješenja osigurat ćete bolju vidljivost i uvid u vaše poslovne procese. Dobar alat će vam osigurati ažurne podatke, što u konačnici za rezultat daje pravovremene efikasne poslovne odluke. Uvođenjem softverskih rješenja u poslovne procese osiguravate digitalizaciju i automatizaciju te arhiviranje procesnih znanja ključnih za vaše poslovanje.

Smanjenje troškova – povećanje prihoda

Današnji jednostavni i pristupačni alati za marketiranje ili online prodaju vaših proizvoda ili usluga mogu efikasno u kratkom vremenskom periodu i bez dodatnih ljudskih resursa utjecati na rast vaših prihoda. Česti su slučajevi da proizvodne firme ne vladaju potpunim podacima o zalihama i troškovima proizvodnje te zbog toga propuštaju poslovne prilike ili ne uspijevaju izvršiti ugovorene obveze. Informatička rješenja u takvim slučajevima mogu pružiti efikasnu podršku.

Povećanje produktivnosti

Dobro dizajnirana informatička rješenja automatiziraju poslovne procese i smanjuju potrebu za konstantnim unosima podataka. Takva rješenja isporučuju ažurne podatke korisniku i moćan su suradnik uposlenika. Uposlenici se tada mogu fokusirati na poslovne procese maksimizirajući svoja znanja i vještine te povećavajući svoj radni potencijal i produktivnost kompanije u kojoj rade.

“Primjena softverskih rješenja – Kako tehnologija može unaprijediti vašu poslovnu viziju” naslov je četverodnevne radionice za žene u biznisu koja će se održati 5.–6. i 12.–13.12.2018 u Sarajevu. Na radionici ćete saznati sve detalje o razumijevanju procesa odabira pravog softverskog rješenja za vaš posao. Predavači su Merana Sadiković i Miroslav Dragić, iskusni stručnjaci, koji znaju kakvu pozitivnu promjenu može donijeti kvalitetno softversko rješenje u poslovanje kompanije. Organizator radionice je Europska banka za obnovu i razvoj EBRD uz tehničku asistenciju Apriori BH – Agencije za profesionalno usavršavanje. Program, prijavu i detalje o radionici možete pronaći na www.apriori.ba.