‘Troplet’ organizira edukaciju o prirodnom planiranju obitelji

U organizaciji Hrvatske kulturne zajednice “Troplet”, u Mostaru će 10. studenoga biti održana edukacija o prirodnom planiranju obitelji primjenom Billingsove ovulacijske metode.

Iz Tropleta su pozvali mlade supružnike, zaručnike, djevojke i mladiće da se prijave na besplatnu edukaciju na kojoj će, kako navode, imati priliku naučiti kako pratiti znakove vlastite plodnosti i kako planirati obitelj na prirodan, jednostavan i pouzdan način.

Edukacija će se održati u Caritasovom upravnom centru, a svi zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka, 8. studenoga, na tel. broj 063/282-877 ili na E-mail: marijana_g89@live.com

Billingsova ovulacijska metoda je najjednostavnija i najprihvaćenija prirodna metoda planiranja obitelji koja se temelji na suvremenim znanstvenim spoznajama. Znanstvene temelje metodi dali su liječnici John i Evelyn Billings, australski bračni par koji su sredinom 20. stoljeća okupili stručni tim svjetskih znanstvenika i proveli temeljita znanstvena i klinička ispitivanja. Zaključak istraživanja je bio da svaka žena može naučiti pratiti znakove svoje plodnosti i precizno raspoznavati plodna i neplodna razdoblja svog ciklusa.

Billingsova metoda funkcionira neovisno o redovitosti i pravilnosti ciklusa, jer se ne temelji na računanju i predviđanju plodnih dana već na svakodnevnom promatranju promjena u osjetu i izgledu cervikalne sluzi. Pouzdanost metode je, naime, prema najnovijim istraživanjima čak 99,5 posto.

Metoda je primjenjiva u svim okolnostima reproduktivnog života žene (nepravilni ciklusi, dojenje, predmenopauza..), predstavlja pomoć parovima sa smanjenom plodnošću da dođu do željene trudnoće, služi za praćenje zdravlja žene te se uspješno primjenjuje u dijagnosticiranju ginekoloških poremećaja, priopćili su organizatori.

Izvor: Fena