Turistički interes građana BiH najviše vezan za Hrvatsku, Albaniju i Tursku

Odzvonilo je školsko zvono za kraj školske godine. Stižu nam i topliji dani, a i pitanje gdje na ljetovanje. Osim ako niste jedni od onih koji vole to riješiti prije nego dođe 5 do 12.

Prema turističkim agencijama iz BiH, Jadran je i dalje top destinacija za ljetovanje, kako hrvatska obala, tako i crnogorska.

“Ove godine imamo pomalo čudnu situaciju u svijetu. Od dana do dana se situacija mijenja, posebno zbog terorizma koji mnogo utječe na naš posao. Najviše je zanimanja za Jadran, pogotovo Albanija. Ljudi su pozitivno iznenađeni kad se vrate otamo”, izjavila je za Našu TV Sanja Kaljužni, voditeljica mostarske poslovnice Turističke agencije Fortuna Lufthansa City Center.

Pored Hrvatske, građani Bosne i Hercegovine najčešće su zainteresirani za Tursku i Albaniju. Velika zanimanja postoje i za Grčku, no iz BiH i Hrvatske nema organiziranih putovanja.

Ako želite putovati u Grčku, morat ćete iz Srbije ili Slovenije. U lipnju ima malo rezervacija, pretpostavlja se zbog lošeg vremena unatoč dobroj cijeni. Cijena na vrhuncu sezone skuplja je za minimalno 500 KM.