Tuzlanski Karma Guru najbolji bend 14. WHF-a

Koncertom Natali Dizdar u subotu je završen 14. West Herzegowina Fest. Na festivalu amaterskog stvaralaštva ove godine predstavilo se devet bendova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, prikazana su 22 kratka filma autora iz BiH, Hrvatske, Kosova i Srbije, a u konkurenciji za nagrade bile su 32 kratke priče autora iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Nagradu za najbolju kratku priču osvojila je Andrea Popov Miletić iz Novog Sada s pričom “Čovek koji nije video Deda Mraza”. Najboljim kratkim filmom proglašen je “Zajedno” Nikole Stojanića iz Zemuna, a najbolji bend je tuzlanski Karma Guru.

Najbolji bend nagrađen je snimanjem pjesme i spota, a autori najboljeg filma i priče dobili su novčane nagrade.

Ove godine u filmskom žiriju bili su Luna Zimić Mijović, Enis Bešlagić i Đelo Hadžiselimović, najbolji bend birali su glazbeni kritičari Zlatko Gall i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, a najbolje autore kratkih priča Magdalena Vodopija, direktorica sajma “Sa(n)jam knjige”, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke te pisac Josip Mlakić.

West Herzegowina Fest opet je privukao tisuće posjetitelja na platou pored rijeke Lištice. Uz Natali Dizdar, glazbeni gosti ovogodišnjeg festivala bili su Zabranjeno pušenje i S.A.R.S.