Udruga “Fra Mladen Hrkać” do sada osigurala pomoć za 6000 osoba

Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać”, osnovana s ciljem pružanja pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje, od svoga osnutka 2012. godine do danas besplatnu pomoć osigurala je za gotovo 6000 osoba iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Svakoj oboljeloj osobi i članovima njene obitelji ili drugoj pratnji pružen je dom opskrbljen svim prehrambenim namirnicama, kuhanim obrocima, higijenskim i kućanskim potrepštinama te kućanskim aparatima”, rekao je u razgovoru za Fenu predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Uz to, Udruga osigurava prijevoz, bilo u obliku besplatne povratne autobusne karte ili plaćanjem troškova goriva, a administrativnom podrškom koju pruža svojim korisnicima nastoji otkloniti sve preostale prepreke koje se nalaze na putu njihova izlječenja.

Također, djeci školske dobi pružena je podrška u nastavku njihovog školovanja kroz instrukcije koje održavaju volonteri Udruge, a ono najvažnije je, ističe Soldo, da predstavnici i volonteri Udruge svakodnevno pružaju psihološku i duhovnu pomoć.

“Udruga je krenula i u snažan razvoj pružanja stručne psihosocijalne podrške koja će cijeli proces liječenja učiniti manje bolnim za sve članove obitelji”, rekao je Soldo.