Udruga Franak, Živi zid i Promijenimo Hrvatsku zajedno na izbore

Udruga Franak iz Zagreba objavila je da na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji sa Živim zidom i strankom Promijenimo Hrvatsku predvođenu Ivanom Lovrinovićem, Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem.

“Odlučili smo se aktivnije uključiti u borbu za prava obespravljenih i prevarenih građana stavljajući naše stečeno znanje i iskustvo hrvatskome narodu na raspolaganje u nadolazećim izborima”, navodi između ostalog Udruga Franak u svojem priopćenju.

Na konferenciji za medije je naglašeno da postojeća Vlada nije ispunila obećanja te da će se zalagati za uvođenje civilnog nadzora nad Hrvatskom narodnom bankom.

Živi zid je ranije najavio da će biti još koalicijskih partnera: “Moguće je da ćemo naknadno u koaliciju uvrstiti i neke manje stranke i istaknute pojedince”, navela je stranka na svojem službenom profilu na Facebooku.

Lovrinović, Martinović i Mišić donedavni su članovi Mosta nezavisnih listi koji su izašli iz te političke organizacije te osnovali vlastitu stranku. Živi zid je u prošlom sazivu Sabora imao jednog zastupnika, dok Udruga Franak dosad nije bila zastupljena u Hrvatskom saboru.

Prijevremeni parlamentarni izbori održat će se 11. rujna.