Ugašeni požari na Čvrsnici i Rujištu

Požari na planini Čvrsnici (Gornja Drežnica) i i Prenju (Rujište) su ugašeni, ponegdje još ima dima pa se situacija prati, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

U večernjim satima jak vjetar je ponovno razbuktao požarište na Rujištu, vatra se proširila prema središnjem dijelu Prenja. Nakon intervencije vatrogasaca i dragovoljaca trenutačno stanje u srijedu ujutro je dobro, ali jak vjetar može uvijek ponovno aktivirati panjeve koji već dugo dogorijevaju.

Na Bijelom Brijegu, na Trimuši gorjela je trava, raslinje i borova šuma. Odmah su upućena tri vozila sa sedam vatrogasaca, a požar su gasili i službenici PU Mostar, djelatnici Vodovoda te dio mještana i mladeži koji su se zatekli na mjestu požara. Požar je ugašen, a jedna ekipa nadzire požarište.

Na području Mostara zabilježeno je više požara u kojima je gorjela trava te otpad.

Na području Čapljine zabilježena su četiri požara. Gorjeli su trava i nisko raslinje te je stradao voćnjak jabuka.

U mjestu Radešine, općina Konjic, gorjeli su trava i nisko raslinje. Na području Stoca, na lokalitetu Dubrava, gorjela je trava, visoko i nisko raslinje. Zahvaćena je površina od oko pet hektara. U mjestu Gornja Duboka također su gorjeli trava i nisko raslinje.