Uljepšajmo rođendan Andiju Milasu

Teško oboljelom mladiću iz Mostara, 11-godišnjem Andiju Milasu, još jednom je potrebna pomoć dobrih ljudi. Andi Milas u srijedu 13. lipnja slavi 12. rođendan, a za njega su najljepši pokloni oni koji mu pomažu u liječenju, piše portal jabuka.tv.

Andi Milas teško je oboljeli jedanaestogodišnji dječak iz Mostara, koji zbog oboljenja nije u mogućnosti hodati, govoriti, normalno živjeti i raditi sve ono što rade njegovi vršnjaci. Obolio je sa šest mjeseci i njegova majka Sanja Milas do danas ga njeguje i bori se za njegov život, a potrebna mu je 24-satna njega.

Kako je ranije u razgovoru za ovaj portal otkrila samohrana majka ovoga dječaka, Andi je stopostotni invalid i boluje od Westova i Williamsova sindroma, aortne stenoze i celijakije, a uza sve to ima i najteži oblik epilepsije te cistu na mozgu.

Nažalost, njegova je bolest neizlječiva i ovo je samo produživanje agonije. On ne smije biti bez lijekova, osuđen je na doživotnu terapiju bez koje bi umro, a koja je skupa. Ti ga lijekovi drže na životu, a mjesečno za lijekove treba izdvojiti više od 1.500 KM, rekla je Andijeva majka.

Sanja Milas sa svojim sinom živi u Mostaru i svakodnevno mu daje propisane lijekove i njeguje ga, a dva puta godišnje idu na liječenje i kontrole u Zagreb i Sarajevo. Andi je proslavio 11. rođendan i tako ušao u rizične godine, od 11. do 13. rođendana, pa mu je potrebna posebna skrb.

Njegova samohrana majka nije u mogućnosti pokriti sve troškove njegova liječenja.

Otac plaća alimentaciju u iznosu od 300 KM. Uz to, Andi prima invalidninu od oko 400 KM. Ja sam “na Birou”, a socijalnu pomoć dobijem jednom godišnje. Netko i uplati na račun jer se o Andiju piše otprije 10 godina, ali sve je to nedovoljno i strah me da moje dijete ne umre jer mu ne mogu priuštiti lijekove i liječenje, rekla je majka ovoga dječaka.

Iako je, kako kaže, svjesna da ne postoje gotovo nikakve šanse da ishod ove priče bude pozitivan, Sanja Milas borit će se da njezin sin živi koliko god mogne i da njegova smrt ne bude zbog neimaštine.

Svatko tko želi pomoći ovom dječaku iz Mostara, može to učiniti uplatom na žiro račun jednoga od sljedećih brojeva:

Žiro račun je otvoren kod Sberbank BiH – broj 1402010018351995, sa naznakom – ZA MALOG ANDIJA.
Za uplate iz inozemstva – SWIFT SABRBA22, IBAN BA 39 1402014100008884, Sanja Milas, sa naznakom – ZA MALOG ANDIJA.