Ured za Hrvate izvan RH imenovao dobitnike 500 studentskih stipendija

Temeljem provedenog Natječaja za dodjelu stipendija, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2016./17. za upis ili za nastavak redovnog studija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Na natječaj, koji je bio raspisan od 22. prosinca 2016. do 23. siječnja 2017., u propisanom roku su zaprimljene 2.223 prijave, od čega jedna prijava izvan roka. Od 1.789 prijava koje su u skladu s uvjetima, Povjerenstvo je bodovalo sve pristigle prijave i predložilo 500 kandidata za dodjelu stipendije.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci u akademskoj godini 2016./17. u mjesečnom iznosu od 700 kuna.

Kandidati kojima nije dodijeljena stipendija imaju pravo prigovora na Odluku o dodjeli stipendija. Pisani prigovor podnosi se putem pošte Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u roku od osam dana od dana objave Odluke na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda (www.hrvatiizvanrh.hr), odnosno zaključno s 28. ožujka 2017. godine.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju naknadno će biti obaviješteni o datumu zaključivanja Ugovora o stipendiranju.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju, a u međuvremenu su ostvarili pravo na neku drugu stipendiju ili su već korisnici druge stipendije, o tome trebaju obavijestiti Povjerenstvo putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr, odriču li se stipendije u korist druge stipendije.

Popis dobitnika stipendija može se pronaći ovdje.