USAID Diaspora Invest otvorio treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru aktivnosti USAID Projekta “Diaspora Invest” otvoren je u ponedjeljak, a radi se o grant programu koji podržava mala i srednja poduzeća koja nisu starija od tri godine te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu ulagača iz bosansko-hercegovačke dijaspore.

Kako je u priopćenju USAID Projekta “Diaspora Invest” pojašnjeno, kroz dva poziva ostvarena je suradnja sa ulagačima širom zemlje te uspješne priče i primjeri iz prakse pokazuju da je ovaj grant program pozitivno prihvaćen u poslovnoj zajednici.

“Važno je da kroz potporu ulagačima otvorimo prostor za ulaganja, podržimo otvaranje novih radnih mjesta i uvođenje novih tehnologija. Planirano je održavanje info sesija u okviru kojih će potencijalni aplikanti saznati više o načinu prijave”, rečeno je u priopćenju.

Javni poziv je otvoren do 1. listopada, a prijave se ispunjavaju online na www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.

Prva prezentacija će biti upriličena u partnerstvu s Gospodarskom komorom Federacije BiH 31. kolovoza u Sarajevu, a nakon toga će u tijeku mjeseca biti održane info sesije u Trebinju, Širokom Brijegu, Bihaću, Banjoj Luci i Brčkom, najavljeno je.