USAID-ov FAR projekt nastavlja pomagati Poreznu upravu FBiH do kraja 2019.

Vršitelj dužnosti direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH) Šerif Isović i šef USAID-ovog FAR projekta Mark Campbell razgovarali su o nastavku pružanja podrške modernizaciji i unaprjeđenju rada Porezne uprave FBiH.

Tijekom sastanka razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja informacijskog sistema odnosno softverskih rješenja koja će unaprijediti rad Porezne uprave kako bi ona bila što kvalitetniji servis poreznim obveznicima.

Radi poboljšanja usluga poreznim obveznicima i stvaranja efikasnijeg poreznog okruženja, istaknuto je da će projekt podrške USAID-a biti nastavljen do kraja 2019.

Navedeno je da je uz podršku USAID-a do sada unaprijeđena primjena Zakona o Jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa, uvođenje on-line uvjerenja odnosno omogućavanje svim građanima pristup informacijama o uplaćenim doprinosima, omogućena kvalitetnija priprema inspekcijskog nadzora uz dogradnju ADRIS aplikacije te praćenje postupka inspekcijskog nadzora, urađena nadogradnja on-line sistema za praćenje priređivača igara na sreću, kao i ostvarene bolje mogućnosti za utvrđivanje poreznih obveznika koji ne podnose porezne prijave odnosno ne izvršavaju svoje porezne obaveze.

Podrška koju je USAID pružio u okviru svojih projekata je podrška, ne samo Poreznoj upravi, nego i BiH u cjelini odnosno svim njenim građanima, a njen krajnji rezultat je veća naplata javnih prihoda i kvalitetniji život građana u svim segmentima života, priopćeno je iz PUFBiH.