Uskoro treća faza radova na prometnicama u Ljubuškom

Općina Ljubuški već godinama velika sredstva ulaže u prometnu infrastrukturu. U zadnjih 11 godina izdvojeno je više od 10 milijuna KM. U razdoblju od 2006. do 2015. godine samo iz općinskog proračuna u prometnu insfrastrukturu općine Ljubuški izdvojeno je gotovo sedam milijuna KM. Do sada su odrađene dvije faze radova za koje je općina izdvojila 350.000 KM.

Nedavno je završena rekonstrukcija raskrižja koje vodi prema slapovima Kravica. Ovaj dio jedan je od najprometnijih raskrižja gdje su česte bile prometne nesreće. Treća faza radova bi uskoro trebala početi, a vrijednost joj je oko 120.000 KM.

Radi se se rekonstrukcija i asfaltiranje na području 23 mjesne zajednice. Do sada su završene dvije trećine. U izgradnji je i istočna zaobilaznica, kao i treća traka iz smjera starog kružnog toka prema skretanju za Metković.

Osim toga, planira se rekonstruirati stara zgrada kina koja će biti kulturni centar, kao i ulica oko starog kina. Iz općine su nam rekli kako se planira uraditi dom za djecu s posebnim potrebama i cesta koja vodi do kule Hercega Stjepana Kosače.