Uspješno održane “Blatničke note dobrote”

Tradicionalna manifestacija “Blatničke note dobrote” koju Mate Bulić sa svojim prijateljima – estradnim zvijezdama i brojnim Blatničanima organizira svakog kolovoza od 2012. godine i ove godine privukla je brojnu publiku i mnoštvo poznatih osoba.

Narodno veselje u Matinoj rodnoj Blatnici i ove godine trajalo je do ranih jutarnjih sati. Skupio je Mate rekordan broj prijatelja, ali kaže to je djelo njegovih Blatničana.

“Nije to Mate Bulić, to je djelo mojih sumještana i prijatelja. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće” rekao je Mate Bulić.

..a zajedničkim snagama “Blatničke note dobrote” uspješno se, kako i sam naziv kaže – u duhu humanosti, organiziraju već 7. godinu zaredom. Ovogodišnji prihod namijenjen je za uređenje dvorišta i okoliša mjesne crkve, pomoć potrebitim pojedincima, udrugama, za gradnju škola, crkava, zaštitu hrvatskih kulturnih dobara i za druge svrhe.

Ova manifestacija, ime Blatnice, ali i cijele općine Čitluk pronijela je diljem zemlje i inozemstva.

“Čitluk je velika općina i velika sredina. Uz Čitluk se veže puno toga što se zove dobrota, u Čitluku je i Međugorje. Nema veće općine na svijetu, nema većeg grada i mjesta na svijetu. Presretan sam što se već tradicionalno okupljamo ovdje i što sam pokrovitelj ove manifestacije” rekao je dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.

U svoju Hercegovinu, u svoj Čitluk i svoju Blatnicu, kako Mate tako i brojni drugi ljudi iz dijaspore, vratili su se ovih dana. Zajedno s domaćinima u rodnom kraju družili su se i zabavljali.

Zvijezda večeri, gotovo neprestano okružen obožavateljima, svakako je bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. No, već godinama Blatnicu ovom prilikom posjećuju i svojim nastupima uveseljavaju i brojna druga poznata imena iz društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele BiH i RH.

Svi koji su imali sreću sinoć biti tu, u Blatnici, vjerojatno će ovu večer dugo pamtiti.