Utakmica sezone za Zrinjski

Trener Zrinjskog Blaž Slišković svjestan je ogromnog uloga pred zadnje kolo Premijer lige BiH u kojem će njegova momčad, pred svojim navijačima, tražiti pobjedu nad Slobodom za novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

“Proteklih sedam dana puno smo razgovarali s igračima i fokusirali se na psihološki plan kako bi u nedjelju bili spremni. Taj pritisak već smo osjetili u Bijeljini u utakmici protiv Radnika i to se osjetilo na mojim igračima. Prvo poluvrijeme nije sličilo ni na šta. Tek kad smo bili s igračem manje zaigrali smo angažiranije i na kraju smo ostvarili rezultat”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Uoči posljednjeg kola Zrinjski ima bod prednosti pred drugim Željezničarem, a Slišković poziva na oprez i maksimalan angažman.

“Na mene ovakva atmosfera velikog iščekivanja djeluje poticajno, ali nismo svi isti i ne reagiramo svi isto pod pritiskom. Vjerujem da će igrači tu psihološku barijeru prebroditi i da će u utakmicu ući skoncentrirani. Mi imamo motiv, imamo kvalitetu, na papiru smo favoriti, ali sve to treba pokazati u 90 minuta na terenu”, istaknuo je trener “Plemića”.

Slišković u posljednjoj utakmici sezone neće moći računati na kartonirane Slobodana Jakovljevića i Peru Stojkića, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni.

U dvadeset godina trenerske karijere Slišković nije uspio osvojiti naslov prvaka, stoga bi mu titula sa Zrinjskim bila nagrada i kruna trenerske karijere.